Nieuws vanuit het schepencollege

Open Monumentendag 8 september 2013
Op zondag 8 september vindt open Monumentendag plaats, met als thema '25 jaar - Best Of'. Open Monumentendag Vlaanderen wil n.a.v. zijn 25-jarig bestaan graag succesvolle openstellingen van monumenten in het verleden hernemen.  In Heist-op-den-Berg kende onder andere de openstelling van het voormalige Annonciadenklooster in de Kloosterstraat in 2003 een grote belangstelling.
Er wordt dan ook besloten om de ontvangsthal en ontvangstruimten, de cultuurkapel en de kloostertuin van het voormalige Annonciadenklooster open te stellen op 8 september tussen 10 en 18 uur, in samenwerking met de Heistse heemkring Die Swane.
Verder zal ook de voormalige smidse van Jos Van den Vonder in Wiekevorst opengesteld worden, tussen 10 en 17 uur, in samenwerking met de Wiekevorstse heemkring Ons Dorp.

Afvaleilanden op Hestival
Op zaterdag 24 augustus vindt het gratis festival Hestival weer plaats in Heist-centrum. De organisatie van Hestival wil extra inspanningen doen om een duurzaam festival te zijn. In dit kader willen ze gebruik maken van de afvaleilanden van IOK. Bedoeling van deze afvaleilanden is om de mensen op het festivalterrein aan te zetten tot juist sorteren. De organisatie van Hestival voorziet dit jaar een speciaal ECO-team om het sorteren in goede banen te leiden.
De gemeentelijke technische dienst zal de afvaleilanden ophalen en nadien terugbrengen.

Herinrichting woonwagenpark
De herinrichting van het woonwagenpark werd afgelopen mei gegund. De werken bestaan uit een deel 'infrastructuur' en een deel 'bouwwerken'. De aanvangsdata worden nu vastgelegd.
Voor de infrastructuurwerken wordt de aanvangsdatum vastgesteld op 2 september 2013. De aannemer heeft 100 werkdagen de tijd voor het uitvoeren van deze werken.
Voor de bouwwerken wordt de aanvangsdatum vastgesteld op 23 september 2013. Hiervoor heeft de aannemer eveneens 100 werkdagen de tijd.

Nieuws vanuit de gemeente

Vormingskalender
Kom vanaf maandag 19 augustus tijdens de openingsuren naar Cultuurcentrum Zwaneberg, het Cursuscentrum, de bibliotheek of CBE Open School, haal je kalender op en plan je nieuwe cursusjaar! Meer weten?

Schenk iemand je hart tijdens Hestival!
Honderden mensen wachten op een nieuw leven door een orgaantransplantatie. Dit jaar kan je je op Hestival laten registreren als donor. Meer weten?

Opendeurdag Open School
Dinsdagnamiddag 20 augustus zet Open School zijn deuren open. Je kan kennismaken met de cursussen en ineens inschrijven. Meer weten?